Almico's Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000948SpeedFanInstallationpublic2007-08-13 20:022008-05-12 14:44
Reporterbooboou2 
Assigned Toalfredo 
PrioritynormalSeveritycrashReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionfixed 
Platformwin xp proOSwin xp proOS Versionxp pro sp2 updat
Product Version4.32 
Target VersionFixed in Version4.34 
Summary0000948: running speedfan shuts off pc
Descriptionthe install was fine. rebooted. went to start speedfan and the window popped up. it started to check devices (you know where the lines scroll past in the little window) and then my pc SHUT OFF. this is reproducible. the debug.nfo file is empty-full of 0
TagsNo tags attached.
Motherboard Model
Video Card Model8800gtx
Attached Files? file icon debug.nfo [^] (16,253 bytes) 2007-08-13 22:15
? file icon smbdebug.nfo [^] (98,076 bytes) 2007-08-23 00:03

- Relationships
related to 0000615resolvedalfredo System powers off when loading Speedfan during SMBBus scan 

-  Notes
(0002667)
booboou2 (reporter)
2007-08-13 22:17

I tried the beta version and the same thing happened. however, this time i did get a debug file(attached above) Interestingly there were a number of errors

8/13/2007 2:05:07 PM - NvCplGetThermalSettings properly linked
8/13/2007 2:05:07 PM - Thermal settings for monitor 1 are: CORE=78 AMBIENT=0 LIMIT=110
8/13/2007 2:05:07 PM - Error calling NvCplGetThermalSettings(2) in CplGetThermalSettings!
8/13/2007 2:05:07 PM - Thermal settings for monitor 2 are: CORE=0 AMBIENT=0 LIMIT=0
8/13/2007 2:05:07 PM - Error calling NvCplGetThermalSettings(3) in CplGetThermalSettings!
8/13/2007 2:05:07 PM - Thermal settings for monitor 3 are: CORE=0 AMBIENT=0 LIMIT=0
8/13/2007 2:05:07 PM - Error calling NvCplGetThermalSettings(4) in CplGetThermalSettings!
8/13/2007 2:05:07 PM - Thermal settings for monitor 4 are: CORE=0 AMBIENT=0 LIMIT=0
8/13/2007 2:05:07 PM - Error calling NvCplGetThermalSettings(5) in CplGetThermalSettings!
8/13/2007 2:05:07 PM - Thermal settings for monitor 5 are: CORE=0 AMBIENT=0 LIMIT=0
8/13/2007 2:05:07 PM - Error calling NvCplGetThermalSettings(6) in CplGetThermalSettings!
8/13/2007 2:05:07 PM - Thermal settings for monitor 6 are: CORE=0 AMBIENT=0 LIMIT=0
8/13/2007 2:05:07 PM - Error calling NvCplGetThermalSettings(7) in CplGetThermalSettings!
8/13/2007 2:05:07 PM - Thermal settings for monitor 7 are: CORE=0 AMBIENT=0 LIMIT=0
8/13/2007 2:05:07 PM - Error calling NvCplGetThermalSettings(8) in CplGetThermalSettings!
8/13/2007 2:05:07 PM - Thermal settings for monitor 8 are: CORE=0 AMBIENT=0 LIMIT=0

I am running an NVIDIA Venus motherboard (a special edition of the NF4 SLI DR expert), 2 gig ram, opteron 170 @ 2.76 ghz. The machine is stable to 2 instances of prime95 and runs games well.
(0002684)
booboou2 (reporter)
2007-08-23 00:05
edited on: 2007-08-23 00:07

well, i ran the smbdebug switch and attached the output. it seems It is failing when I do the scan for $2E. THIS is the same issue as reported here:
http://www.bugtrack.almico.com/view.php?id=615&nbn=2#bugnotes [^]

Interestingly we have very similar motherboards. Unfortunately the latest beta does not fix the problem.

(0002685)
booboou2 (reporter)
2007-08-23 00:08

Reminder sent to: alfredo

could you please take a look and let me know your thoughts.
(0002686)
alfredo (manager)
2007-08-23 00:10

Please, run SpeedFan with the /NOSMBSCAN command line switch, then use the SEND REPORT button to generate a report. Remove your email address from it, copy and paste it to a plain .txt file and then use the UPLOAD button on this page.
(0002687)
alfredo (manager)
2007-08-23 00:12

Ops! There is no need for the SEND REPORT. I didn't see your previous uploads. Sorry.
Please, send me an email and I will send you back a beta that should fix your issue.
(0002688)
alfredo (manager)
2007-08-23 00:17

The beta for you to try is ready.
I just need your email in order to be able to send it to you.
(0002690)
booboou2 (reporter)
2007-08-23 04:17

Reminder sent to: alfredo

how do i send you an email? (what is yours?)
(0002691)
alfredo (manager)
2007-08-23 08:19

alfredo [at] almico.com

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2007-08-13 20:02 booboou2 New Issue
2007-08-13 20:02 booboou2 Video Card Model => 8800gtx
2007-08-13 22:15 booboou2 File Added: debug.nfo
2007-08-13 22:17 booboou2 Note Added: 0002667
2007-08-23 00:03 booboou2 File Added: smbdebug.nfo
2007-08-23 00:05 booboou2 Note Added: 0002684
2007-08-23 00:07 booboou2 Note Edited: 0002684
2007-08-23 00:08 booboou2 Note Added: 0002685
2007-08-23 00:10 alfredo Note Added: 0002686
2007-08-23 00:10 alfredo Status assigned => acknowledged
2007-08-23 00:12 alfredo Note Added: 0002687
2007-08-23 00:16 alfredo Relationship added related to 0000615
2007-08-23 00:17 alfredo Note Added: 0002688
2007-08-23 04:17 booboou2 Note Added: 0002690
2007-08-23 08:19 alfredo Note Added: 0002691
2008-05-12 14:44 alfredo Status acknowledged => resolved
2008-05-12 14:44 alfredo Resolution open => fixed
2008-05-12 14:44 alfredo Fixed in Version => 4.34


Copyright © 2000 - 2018 MantisBT Team
Time: 0.2646 seconds.
memory usage: 8,108 KB
Powered by Mantis Bugtracker