Almico's Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0000410SpeedFanFan controlpublic2005-11-28 12:532008-05-14 11:34
Reportertarzanug 
Assigned Toalfredo 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionfixed 
PlatformIntel P4OSWindowsOS VersionXP
Product Version4.27 
Target VersionFixed in Version4.34 
Summary0000410: GeForce 6800 fan control not working on dual display
DescriptionIf two monitors are used (dual display), speedfan either doesn't show any data from the graphics card, or if already started, takes 100% CPU until switched back to single display.

On single display, speedfan works great with the card, detects temperature, fan speed, and allows to change speeds.
Steps To Reproduce1) Fan control works perfectly until DRIVER for the graphics card is installed

2) After that,the temperatures, FAN speed and everything from the card dissapears from the SpeedFan interface if using two monitors mode

3) If I switch to single display mode, (not dual monitor) and then restart Speedfan, it works again

4) If then the monitor is switched to dual view, speedfan takes 100% CPU and starts with:

SMBus msg : 12:43:26.960 Unsuccessful SELB $13 to $2E
SMBus msg : 12:43:26.960 Unsuccessful SELB $13 to $2E
.
.
SMBus msg : 12:43:56.360 Unsuccessful SELB $18 to $2E
SMBus msg : 12:43:58.250 Unsuccessful SELB $19 to $2

If I then switch back to single display it outputs:
SMBus msg : 12:45:02.437 SELB $15 to $2E (6 retries)

And starts working again.
Additional InformationWin9x:NO 64Bit:NO GiveIO:YES SpeedFan:YES
I/O properly initialized
Linked ISA BUS at $0290
Linked Intel 82801EB ICH5 SMBUS at $0400
Found nVidia GeForce 6800LE
Linked nVidiaI2C0 SMBUS at $3D403E3F
Linked nVidiaI2C1 SMBUS at $3D403637
Linked nVidiaI2C2 SMBUS at $3D405051
Scanning ISA BUS at $0290...
Winbond W83627THF (ID=$90) found on ISA at $290
SuperIO Chip=Winbond W83627THF
Scanning Intel SMBus at $0400...
Unknown Winbond1=$5CA3 ID=$72 on SMBus at $2F
Unknown Winbond2=$9501 ID=$80 on SMBus at $2F
Address $31 appears to be WRITE ONLY...
Address $33 appears to be WRITE ONLY...
LM75 found on SMBus at $48
LM75 found on SMBus at $49
Scanning I2CNVidia SMBus at $3D403E3F...
Scanning I2CNVidia SMBus at $3D403637...
Scanning I2CNVidia SMBus at $3D405051...
F75375S found on SMBus at $2E
SMART Enabled for drive 0
Found HDT722516DLAT80 (164,7GB)
Found SCSI drive ST318406LW (18,4GB)
End of detection
Error loading event -->
  CfgVersion=01.0001
  EventsVersion=01.0001
Loaded 0 events
SMBus msg : 12:43:09.426 Unsuccessful SELB $14 to $2E
SMBus msg : 12:45:00.813 Unsuccessful SELB $14 to $2E
SMBus msg : 12:45:02.437 SELB $15 to $2E (6 retries)
TagsNo tags attached.
Motherboard Model
Video Card ModelGeForce 6800LE (ASUS V9999LE)
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0001442)
coldmist (reporter)
2005-12-29 05:16

I have a 6800GT that could read the temperature just fine until I added a second LCD display for Christmas.

Same problem. Now, it doesn't read the temperature at all.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2005-11-28 12:53 tarzanug New Issue
2005-11-28 12:53 tarzanug Video Card Model => GeForce 6800LE (ASUS V9999LE)
2005-12-29 05:16 coldmist Note Added: 0001442
2008-05-14 11:33 alfredo Status assigned => acknowledged
2008-05-14 11:33 alfredo Additional Information Updated
2008-05-14 11:34 alfredo Status acknowledged => resolved
2008-05-14 11:34 alfredo Resolution open => fixed
2008-05-14 11:34 alfredo Fixed in Version => 4.34


Copyright © 2000 - 2018 MantisBT Team
Time: 0.2558 seconds.
memory usage: 8,045 KB
Powered by Mantis Bugtracker