Almico's Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0002688SpeedFanInstallationpublic2018-05-24 19:072018-07-21 10:50
ReporterMBLOODK 
Assigned Toalfredo 
PriorityhighSeveritycrashReproducibilityalways
StatusassignedResolutionopen 
PlatformOSWindowsOS VersionWindows 10
Product Version4.52 
Target VersionFixed in Version 
Summary0002688: after start SF sf freeze and have high CPU usage
Descriptionafter start SF not responding and have high CPU usage
I try reinstall SF with configuration -> same
without configuration -> SF freeze and after few second not responding
different SF location -> same
go back to older windows version -> same

SF works well IDK yesterday? maybe I don't check it, but before works well. I haven't any new software or driver.
TagsNo tags attached.
Motherboard ModelMSI Z170A SLI PLUS
Video Card ModelGTX 1070
Attached Files? file icon debug.nfo [^] (46,502 bytes) 2018-05-24 19:08

- Relationships

-  Notes
(0008533)
MBLOODK (reporter)
2018-05-24 19:09

added debug after SF "runs"
(0008534)
PhilemonArthur (reporter)
2018-06-08 21:33

I think i have the same problem, did you find any solution?

SpeedFan 4.52 crashes on startup suddenly after months of working perfectly.
I added '/NOPCISCAN' to the target line and the program starts, but won't detect any gpu sensors, witch is a huge problem in my case :p
(0008535)
MBLOODK (reporter)
2018-06-08 21:38

unfortunately not and alfredo didn't respond to my mail.
I just set curve in bios, but I have aftermarket cooler and it's not linked to GPU sensor. So same ... huge problem :D
(0008536)
Techassi (reporter)
2018-06-09 00:17

Basically I am having the same issue as you guys. It worked fine for months and then suddenly stopped working (starting but freezing after reaching "Linked ISA BUS at $0290").

So I tried Arthur's suggestion and then it worked like a charm, but obviously without GPU recognition. It isn't a huge deal for me, but still isn't a perfect solution.
(0008537)
MBLOODK (reporter)
2018-06-09 08:11

OK, with /NOPCISCAN works without GPU. It's a start.
(0008538)
PhilemonArthur (reporter)
2018-06-10 12:46

I've fond a solution to my problem at least, but can't seem to get SpeedFan to work tho.
(I guess formating would work, but...)

Since I got a 1080ti with a CPU AIO cooler on it, i need to get the fan cooling the radiator to work with the GPU temp. source.
(and not have to manualy adjust it)

So there's not alot of options in programs and MSI MB app is absolutly useless, but i've found an alternative: Argus Monitor.
It works for my purpose and seems to do everything SF does, but its not free tho.
(0008599)
MBLOODK (reporter)
2018-07-21 10:50

it's working again.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2018-05-24 19:07 MBLOODK New Issue
2018-05-24 19:07 MBLOODK Status new => assigned
2018-05-24 19:07 MBLOODK Assigned To => alfredo
2018-05-24 19:08 MBLOODK File Added: debug.nfo
2018-05-24 19:09 MBLOODK Note Added: 0008533
2018-06-08 21:33 PhilemonArthur Note Added: 0008534
2018-06-08 21:38 MBLOODK Note Added: 0008535
2018-06-09 00:17 Techassi Note Added: 0008536
2018-06-09 08:11 MBLOODK Note Added: 0008537
2018-06-10 12:46 PhilemonArthur Note Added: 0008538
2018-07-21 10:50 MBLOODK Note Added: 0008599


Copyright © 2000 - 2018 MantisBT Team
Time: 0.1553 seconds.
memory usage: 8,084 KB
Powered by Mantis Bugtracker