Almico's Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0001490SpeedFanFan controlpublic2009-10-16 14:582010-12-20 14:25
Reportermarsden32 
Assigned Toalfredo 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionfixed 
PlatformPCOSWindows 7OS VersionRC1
Product Version4.39 
Target VersionFixed in Version4.43 beta 
Summary0001490: No fan control
DescriptionThis PC has been running Speedfan without problem for two years with Windows XP. I now have a dual-boot with Windows 7 RC1 and runing Speedfan in Windows 7 starts OK and appears to be running normally (no error messages) but has no control over fan1 (CPU fan) fan speed is shown (1750rpm)but this cannot be changed in auto or manual. Configuration has been setup identical to the Window XP/SP3 OS which is still working OK.
Can you help please
Windows 7 report file attached
TagsNo tags attached.
Motherboard ModelFoxconn P9657AA
Video Card ModelNVidia 6200
Attached Filestxt file icon windows 7 report.txt [^] (92,825 bytes) 2009-10-16 14:58 [Show Content]

- Relationships

-  Notes
(0005024)
marsden32 (reporter)
2009-10-18 21:16

Solved it!
I forgot that I had to go into the Advanced tab on configuration and reset the PWM1 type to 'Intel 4-wire' from the default 3 wire (also PWM1 mode to Manual PWM). Now working on both Windows XP and Windows 7.
Apologies for not remembering this(well it was two years ago!)
Issue can be closed thank you.
(0005052)
ashhong (reporter)
2009-11-30 09:18

i do not see those options on my advanced tab. is there a link to how you knew to change those options?
(0005053)
marsden32 (reporter)
2009-11-30 10:55

You may not see the same options as I have as they depend on the motherboard model and chipset.
With my setup (Foxconn P9657AA) on the advance tab:
Upper drop down box, select 'F71882F on $290 on ISA'
Highlight 'PWM1 mode' and change to 'Manual set PWM' on lower drop down box
Highlight 'PWM1 type' and change to 'PWM mode (Intel 4-wire)' on lower drop down box
Make sure the 'remember it' box is checked and OK out of configure.
Hope this helps but you can always try different settings to see which work.
(0005054)
ashhong (reporter)
2009-11-30 11:06

bah, i have the W83667HG, which actually was supposed to be fixed with the new version. i changed it to Manual* and the only other option for the type was DC, which i tried as well. been really bothering me, guess i'll keep trying. thanks
(0005547)
alfredo (manager)
2010-12-20 14:25

W83667HG has been fixed in SpeedFan 4.43 beta 3.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2009-10-16 14:58 marsden32 New Issue
2009-10-16 14:58 marsden32 Status new => assigned
2009-10-16 14:58 marsden32 Assigned To => alfredo
2009-10-16 14:58 marsden32 File Added: windows 7 report.txt
2009-10-16 14:58 marsden32 Motherboard Model => Foxconn P9657AA
2009-10-16 14:58 marsden32 Video Card Model => NVidia 6200
2009-10-18 21:16 marsden32 Note Added: 0005024
2009-11-30 09:18 ashhong Note Added: 0005052
2009-11-30 10:55 marsden32 Note Added: 0005053
2009-11-30 11:06 ashhong Note Added: 0005054
2010-12-20 14:25 alfredo Note Added: 0005547
2010-12-20 14:25 alfredo Status assigned => resolved
2010-12-20 14:25 alfredo Resolution open => fixed
2010-12-20 14:25 alfredo Fixed in Version => 4.43 beta


Copyright © 2000 - 2018 MantisBT Team
Time: 0.2757 seconds.
memory usage: 8,239 KB
Powered by Mantis Bugtracker