Almico's Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0001467SpeedFanFan controlpublic2009-09-03 21:362011-04-09 13:43
Reporterstreetwolf 
Assigned Toalfredo 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionfixed 
Platformx64OSWindowsOS Version7 RTM
Product Version4.40 beta 
Target VersionFixed in Version4.44 beta 
Summary0001467: Missing some fan speeds and voltages
DescriptionThree fan speeds appear on the Speeds screen. The first one is the fan at the rear of my case. While I can change it's speed there is nothing on the Readings screen that shows it and it's RPM.
 
The second fan is my CPU fan and that appears along with it's RPM. I can change speeds. Everything appears to be normal.
 
The third fan is in the bottom front of my case. I can't do anything with this fan and it doesn't display at all on the Readings screen.
 
In my BIOS the first two fans appear along with their RPM's. But every other program I tried under windows 7 only shows the CPU fan just like SF.
 
Also, only three voltages appear on the main screen; Vcore, +12v, and AVcc. Shouldn't there be others?

I also can't do anything with my video card. It's detected but that's about it.
 
Steps To Reproducen/a
Additional InformationMy computer is an Asus Model CG5290. It uses a slightly stripped down version of their Rampage II GENE motherboard. I can tell this by comparing my actual board with the manual for the retail board.

I had to set PWM to manual in order to control fan speeds.
TagsNo tags attached.
Motherboard ModelAsus Rampage II GENE (modified by Asus)
Video Card ModelAsus nvidia ENGTX260
Attached Filestxt file icon info.txt [^] (105,903 bytes) 2009-09-03 21:36 [Show Content]
jpg file icon Readings.jpg [^] (91,408 bytes) 2009-09-03 22:09


txt file icon everest.txt [^] (34,587 bytes) 2009-09-06 03:00 [Show Content]
? file icon debug.nfo [^] (66,238 bytes) 2009-09-07 20:08
txt file icon ACPI.txt [^] (115,789 bytes) 2009-09-07 20:32 [Show Content]

- Relationships

-  Notes
(0004991)
streetwolf (reporter)
2009-09-06 03:06

I sent you an Everest debug report on my sensors. There is much more information in the everest report than in Speedfan. There is an additional fan speed CHA_FAN2 which is my rear fan and is missing in SF as are some of the voltages.

Hope this helps you out.
(0004996)
streetwolf (reporter)
2009-09-07 20:08

Error opening NVCPL.DLL! in debug.nfo
(0005023)
streetwolf (reporter)
2009-10-16 21:52

Alfredo, is my problem going to go unacknowledged forever?
(0005058)
Alexei Baryshev (reporter)
2009-12-07 10:08
edited on: 2009-12-07 10:08

Streetwolf, I have the similar problem on my Gigabyte GA-P35-DS4 MB with IT8718F chip (while you, likely, have F71882F one on your MB), WinXP SP3 installed. All 3 FAN RPMs are displayed fine in BIOS, but only 2 of them are displayed in SpeedFan window. The Sys_Fan2 measurment are 0 RPM all the time, nevertheless any settings done for "mult/div" parameters on "Advanced" tab, and although Sys_Fan2 speed is fine controlled by SpeedFan. It seems that either BIOS receives some RPM measurments from another sources/chips, not recognized by SpeedFan, or there are some "tiny" issues preventing SpeedFan from reading this data correctly.

(0005139)
alfredo (manager)
2010-03-17 14:39

Please, enter CONFIGURE / ADVANCED and set FANx DIVISOR to 8 or 16.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2009-09-03 21:36 streetwolf New Issue
2009-09-03 21:36 streetwolf Status new => assigned
2009-09-03 21:36 streetwolf Assigned To => alfredo
2009-09-03 21:36 streetwolf File Added: info.txt
2009-09-03 21:36 streetwolf Motherboard Model => Asus Rampage II GENE (modified by Asus)
2009-09-03 21:36 streetwolf Video Card Model => Asus nvidia ENGTX260
2009-09-03 22:09 streetwolf File Added: Readings.jpg
2009-09-03 22:10 streetwolf Tag Attached: intel
2009-09-03 22:10 streetwolf Tag Detached: intel
2009-09-06 03:00 streetwolf File Added: everest.txt
2009-09-06 03:06 streetwolf Note Added: 0004991
2009-09-07 20:08 streetwolf File Added: debug.nfo
2009-09-07 20:08 streetwolf Note Added: 0004996
2009-09-07 20:32 streetwolf File Added: ACPI.txt
2009-09-08 14:12 streetwolf Note Added: 0004998
2009-09-20 02:56 streetwolf Note Deleted: 0004998
2009-10-16 21:52 streetwolf Note Added: 0005023
2009-12-07 10:08 Alexei Baryshev Note Added: 0005058
2009-12-07 10:08 Alexei Baryshev Note Edited: 0005058
2010-03-17 14:39 alfredo Note Added: 0005139
2010-03-17 14:39 alfredo Status assigned => acknowledged
2011-04-09 13:43 alfredo Status acknowledged => resolved
2011-04-09 13:43 alfredo Resolution open => fixed
2011-04-09 13:43 alfredo Fixed in Version => 4.44 beta


Copyright © 2000 - 2018 MantisBT Team
Time: 0.3862 seconds.
memory usage: 8,329 KB
Powered by Mantis Bugtracker