Almico's Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0001012SpeedFanHardware supportpublic2007-10-30 11:582009-02-18 19:03
Reporteramtssp 
Assigned Toalfredo 
PrioritynormalSeverityfeatureReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionfixed 
PlatformDell M1330OSVista 32OS VersionBusiness
Product Version4.33 
Target VersionFixed in Version4.38 beta 
Summary0001012: Can't use Speedfan on my laptop Dell XPS M1330
DescriptionHi, Speedfan can't read many of the informations from my DELL Labtop XPS M1330.
It has a Nvidea graphic card 8400M GS, Intel T7300 processor. It wont even read the CPU speed and voltage. The fan speed isn't reported either.

I Have submitted a report earlier, and have added a text file withe the report as well. Using the newest 4.34 beta 34
Steps To ReproduceNewer works
TagsNo tags attached.
Motherboard Model
Video Card ModelNvidea 8400M GS
Attached Filestxt file icon dell m1330 report.txt [^] (56,188 bytes) 2007-10-30 11:58 [Show Content]
txt file icon Dell_M1330.txt [^] (64,549 bytes) 2009-02-17 15:33 [Show Content]

- Relationships

-  Notes
(0003153)
alfredo (manager)
2007-11-01 10:21

Unfortunately DELL uses custom methods and hardware. I always try to add support for new devices. I hope to add support for yours in the future.
(0003155)
amtssp (reporter)
2007-11-01 18:56

Hi, can I help in any way. Do you need any information from me.

I noticed that I8kfanGUI (http://www.diefer.de/i8kfan/index.html [^]) seems to read at least some of the informations (cpu speed, temp, and GPU temp and fan speed) it even let me somewhat control the fan speed (only at fixed intervals like sloww, middle and fast).
(0004485)
amtssp (reporter)
2009-02-17 15:30

Hi Just updated to 4.38 beta 10.
Now Speedfan can read the CPU usage and the temperature.
BUT it still can't read the fan speed (It won't even show if there is any fans at all).
Also it can't read the CPU speed. I just filled in a report - to help you pinpoint the problem.
Regards
(0004486)
alfredo (manager)
2009-02-17 16:45

I received your report. You entered your email address wrong. I hope I managed to answer.
(0004487)
alfredo (manager)
2009-02-17 16:52

I have a beta for you to try. Please, send me a report using an email address not on gmail.
(0004488)
alfredo (manager)
2009-02-17 17:26

I just sent you a renamed zip.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2007-10-30 11:58 amtssp New Issue
2007-10-30 11:58 amtssp Status new => assigned
2007-10-30 11:58 amtssp Assigned To => alfredo
2007-10-30 11:58 amtssp File Added: dell m1330 report.txt
2007-10-30 11:58 amtssp Video Card Model => Nvidea 8400M GS
2007-11-01 10:21 alfredo Note Added: 0003153
2007-11-01 10:21 alfredo Severity major => feature
2007-11-01 10:21 alfredo Status assigned => acknowledged
2007-11-01 18:56 amtssp Note Added: 0003155
2009-02-17 15:30 amtssp Note Added: 0004485
2009-02-17 15:33 amtssp File Added: Dell_M1330.txt
2009-02-17 16:45 alfredo Note Added: 0004486
2009-02-17 16:52 alfredo Note Added: 0004487
2009-02-17 17:15 alfredo Summary Can't use Speedfan on my labtop Dell XPS M1330 => Can't use Speedfan on my laptop Dell XPS M1330
2009-02-17 17:26 alfredo Note Added: 0004488
2009-02-18 19:03 alfredo Status acknowledged => resolved
2009-02-18 19:03 alfredo Resolution open => fixed
2009-02-18 19:03 alfredo Fixed in Version => 4.38 beta


Copyright © 2000 - 2018 MantisBT Team
Time: 0.2881 seconds.
memory usage: 8,338 KB
Powered by Mantis Bugtracker