View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0002715SpeedFanHardware supportpublic2018-12-09 05:52
Reporterhoodie160Assigned Toalfredo 
PriorityhighSeveritymajorReproducibilityalways
Status assignedResolutionopen 
PlatformOSWIndows 10 ProOS Version1803
Product Version4.52 
Target VersionFixed in Version 
Summary0002715: Speedfan not registering Winbond w83677hg-i
DescriptionSpeed fan is unable to recognize the onboard fan controller (Winbond w83677hg-i) and is unable to read fans, fan speed,or voltages. I set everything to manual and turned Q fan control totally off in the bios which did not change anything. I've also completely deleted and disabled all of the Asus fan control software which doesn't make a difference. I have also tried different motherboard fan headers. Currently, I have most of my fans attached to a powered fan hub plugged into my CPU header. all fans are 4 pin PWM
Steps To ReproduceUse the program
Additional InformationSomething usual is one time it inexplicably worked. It saw all 4 four pin connectors plugged into the motherboard. But could only read the speed for two of them, and could only control one of them. After some tinkering I rebooted and it didn't see the controller anymore. This is a new system on the Z390 chipset. I had previously been on Z170 where it had worked fine. (I also submitted a report via SpeedFan)
TagsNo tags attached.
Motherboard ModelAsus Maximus XI Formula (Z390)
Video Card Modelgtx 1080

Activities

There are no notes attached to this issue.

Issue History

Date Modified Username Field Change
2018-12-09 05:52 hoodie160 New Issue
2018-12-09 05:52 hoodie160 Status new => assigned
2018-12-09 05:52 hoodie160 Assigned To => alfredo