View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0002569SpeedFanFan controlpublic2016-12-04 15:56
ReporterBigfella32Assigned Toalfredo 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityN/A
Status assignedResolutionopen 
PlatformAsrock Z77 extreme4OSWindows10OS Version
Product Version 
Target VersionFixed in Version 
Summary0002569: Fan controls missing
DescriptionI'm using a asrock z77 extreme 4 motherboard
Fan headers-
Cpu1 4pin = y joint with 2x 120mm radiator fans
Cpu2 3pin = not in use as can't control separate from cpu1
Pwr fan 3pin = not in use
Chasfan1 3pin = rear 140mm bitfenix (can't control separate from other auxcontrol ports)
Chasfan2 3pin = pump for sealed water loop

When I try to configure fan speeds for my rear fan (chasfan1) it all falls under the aux header witch only seems to control my pump speed, & when I look at other points to control they are all the same name & gives no result the only thing I'm able to do is use my bios & set the rear fan to lvl4 wich is probably just constantly running at that speed
My bios doesn't give an option for "full on" for that fan on levels 1-4
Is this due to the fan? Or am I missing something?
TagsNo tags attached.
Motherboard ModelAsrock z77 extreme4
Video Card ModelMsi GeForce GTX 750ti

Activities

There are no notes attached to this issue.

Issue History

Date Modified Username Field Change
2016-12-04 15:56 Bigfella32 New Issue
2016-12-04 15:56 Bigfella32 Status new => assigned
2016-12-04 15:56 Bigfella32 Assigned To => alfredo