View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0002549SpeedFanHardware supportpublic2016-09-11 15:18
ReporterXPEHOPE3Assigned Toalfredo 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
Status assignedResolutionopen 
PlatformOSWindowsOS Version10 x64
Product Version4.52 
Target VersionFixed in Version 
Summary0002549: Wrong VCORE shown
DescriptionI always get half as much reading as there really is. While all other tools show 0.848V, SpeedFan shows 0.42V, and under load I see 1.408V in e.g. HWInfo, but only 0.70V in SpeedFan.

DRAM voltage (VIN5) is also halved.
TagsNo tags attached.
Motherboard ModelASUS MAXIMUS VIII RANGER
Video Card Model

Activities

Jalara

2016-08-25 14:06

reporter   ~0008036

Last edited: 2016-08-25 15:00

View 4 revisions

Same problem with Vcore : Asus Z170 Pro Gaming (real voltage -0.376V idle ; -0.29 load).

VIN5 for DRAM is OK.


i5 6600K (nothing OC), Windows 7 and 10.

kserser

2016-09-11 15:18

reporter   ~0008047

Last edited: 2016-09-11 15:18

View 2 revisions

ASUS MAXIMUS VIII HERO - the same problem. Real Vcore - 0,784 V, SpeedFan Vcore - 0,39 V.
i5 6600K (R0, w/o OC), Win 10*64

Issue History

Date Modified Username Field Change
2016-08-04 16:06 XPEHOPE3 New Issue
2016-08-04 16:06 XPEHOPE3 Status new => assigned
2016-08-04 16:06 XPEHOPE3 Assigned To => alfredo
2016-08-25 14:06 Jalara Note Added: 0008036
2016-08-25 14:08 Jalara Note Edited: 0008036 View Revisions
2016-08-25 14:08 Jalara Note Edited: 0008036 View Revisions
2016-08-25 15:00 Jalara Note Edited: 0008036 View Revisions
2016-09-11 15:18 kserser Note Added: 0008047
2016-09-11 15:18 kserser Note Edited: 0008047 View Revisions