Almico's Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0001554SpeedFanHardware supportpublic2010-02-17 23:262011-03-19 11:52
Reporterreboot 
Assigned Toalfredo 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionfixed 
PlatformOSWindows 2003 std.OS Version
Product Version 
Target VersionFixed in Version4.42 
Summary0001554: RPM values only available when starting once before the latest release of MBM
DescriptionAll RPM values are reported as zero. All other stuff (temperatures, voltages) looks nice. When starting once before the latest release of MBM (Motherboard monitor), the RPM values becomes available. I've tested with and without installed MBM. When I saw the zero values first time, MBM was not installed and was never installed before.
Steps To Reproduce* install SpeedFan 4.4
* start SpeedFan => RPM's = 0, all other OK
* exit SpeedFan
* install and configure MBM 5.3.7
* exit MBM
* start SpeedFan => RPM's <> 0

Additional Information* detection
------------------------------------------------------
Win9x:NO 64Bit:NO GiveIO:YES SpeedFan:YES
I/O properly initialized
Linked ISA BUS at $0290
Linked Intel 82801GB ICH7 SMBUS at $0500
Scanning ISA BUS at $0290...
SuperIO Chip=Winbond W83627DHG
W83627DHG (ID=$C1) found on ISA at $290
Scanning Intel SMBus at $0500...
Found WDC WD2502ABYS-01B7A0 (245,2GB) on 3ware RAID
Found WDC WD2502ABYS-01B7A0 (245,2GB) on 3ware RAID
Found WDC WD2502ABYS-01B7A0 on AdvSMART
Found ACPI temperature (40,0C)
End of detection
Loaded 0 events

* Mainboard
------------------------------------------------------
the mainbord appears to be similar to the COMMELL P4LA
(http://www.commell.com.tw/Product/SBC/P4LA.HTM [^])
TagsNo tags attached.
Motherboard ModelAlptech P4LA
Video Card Model
Attached Files

- Relationships

-  Notes
There are no notes attached to this issue.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2010-02-17 23:26 reboot New Issue
2010-02-17 23:26 reboot Status new => assigned
2010-02-17 23:26 reboot Assigned To => alfredo
2010-02-17 23:26 reboot Motherboard Model => Alptech P4LA
2011-03-19 11:52 alfredo Status assigned => acknowledged
2011-03-19 11:52 alfredo Status acknowledged => resolved
2011-03-19 11:52 alfredo Resolution open => fixed
2011-03-19 11:52 alfredo Fixed in Version => 4.42


Copyright © 2000 - 2018 MantisBT Team
Time: 0.1140 seconds.
memory usage: 8,048 KB
Powered by Mantis Bugtracker