Almico's Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0001122SpeedFanOtherpublic2008-04-23 11:422019-03-11 12:13
Reporterandreasf 
Assigned Toalfredo 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionno change required 
PlatformOSwindows xpOS Versionsp2
Product Version4.34 
Target VersionFixed in Version 
Summary0001122: cpu usage speedfan 100 %
Descriptionafter starting up speedfan the speedfan.exe process consumes loads of cpu.
I went back to version 4.33 and there is no problem.
also the videocard reaches high temperatures
Steps To Reproducejust fire it up
TagsNo tags attached.
Motherboard Model
Video Card Modelnvidia geforce 78oogs
Attached Files? file icon debug.nfo [^] (42,012 bytes) 2008-04-25 03:20

- Relationships

-  Notes
(0003402)
alfredo (manager)
2008-04-23 11:49

Did you try to wait for a few minutes. If you manage to enter SpeedFan, use the SEND REPORT (INFO tab) button and then UPLOAD here (there is a specific button on this page) the DEBUG.NFO file located in SpeedFan's directory.
(0003411)
markatneerim (reporter)
2008-04-25 03:13

I have a similar problem, Speedfan 4.34 takes nearly 30 seconds to load and sends one CPU to 100%

Problem didn't occur with 4.33
(0003456)
Phyrene (reporter)
2008-05-04 21:22

same here, speedfan take about 30 seconds to load, work fine for about 1-2 min and start using all my cpu having message like :
SMBus msg : 32:13:20.982 Unsuccessful SELB $14 to $2....
after 5-10 min speedfan work fine.
(0003472)
alfredo (manager)
2008-05-05 09:19

The /NONVIDIAI2C fixes the issue. Although this is not the best way to fix it (you lose the data coming from the hardware monitor chip on the video card), I'm marking this issue as resolved, but I'm working to improve compatibility with more systems.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2008-04-23 11:42 andreasf New Issue
2008-04-23 11:42 andreasf Status new => assigned
2008-04-23 11:42 andreasf Assigned To => alfredo
2008-04-23 11:42 andreasf Video Card Model => nvidia geforce 78oogs
2008-04-23 11:49 alfredo Note Added: 0003402
2008-04-23 11:49 alfredo Status assigned => acknowledged
2008-04-23 11:49 alfredo Product Version => 4.34
2008-04-23 11:49 alfredo Build 4.34 =>
2008-04-25 03:13 markatneerim Note Added: 0003411
2008-04-25 03:20 markatneerim File Added: debug.nfo
2008-05-04 21:22 Phyrene Note Added: 0003456
2008-05-05 09:19 alfredo Note Added: 0003472
2008-05-05 09:19 alfredo Status acknowledged => resolved
2008-05-05 09:19 alfredo Resolution open => no change required


Copyright © 2000 - 2019 MantisBT Team
Time: 0.1342 seconds.
memory usage: 8,057 KB
Powered by Mantis Bugtracker