View Issue Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0002406SpeedFanFan controlpublic2019-05-29 14:25
Reporterapg1980Assigned Toalfredo 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
Status assignedResolutionopen 
PlatformDell T20 PoweredgeOSWindows Server 2012OS VersionDatacenter Editi
Product Version4.50 
Target VersionFixed in Version 
Summary0002406: RPM disappears after second start
DescriptionI've installed the latest Speedfan Version on my Del T20 Poweredge Server with Windows Server 2012 Datacenter Edition.

After First start i've configured the Dell Support and restartet the app. My RPMs are always shown and i can configure some Temps and can rare adjust the Fan Speeds.

After restart the app the adjustment of the fans disappear. I cannot control the speeds of my fans anymore. Btw. in the Bios i enabled the fan overwride option so the mainboard is not leveling the fans automatically.

Is there a solution to reset the speedfan? Uninstalling and reinstalling did not help, but after server restart i can go through again until i restart the app like described above.

Next issue the fans cannot dynamically adjustet. On 65% the fans went to 100%, i've tryed 1% steps but no increment steps are possible just min or max.

Best regards.
Steps To ReproduceInstall Speedfan on Dell T20 on W2K12.
Start Speedfan.
Enable Dell Support.
Restart Speedfan.
Adjust something.
Restart Speedfan.
Adjust something.
Restart Speedfan.
TagsNo tags attached.
Motherboard ModelDell T20 Poweredge
Video Card Model

Activities

apg1980

2015-06-07 07:49

reporter  

1.JPG (46,200 bytes)
1.JPG (46,200 bytes)

apg1980

2015-06-07 07:49

reporter  

2.JPG (56,133 bytes)
2.JPG (56,133 bytes)

apg1980

2015-06-07 07:50

reporter  

3.JPG (53,822 bytes)
3.JPG (53,822 bytes)

apg1980

2015-06-07 08:02

reporter   ~0007822

Win9x:NO 64Bit:YES GiveIO:NO SpeedFan:YES
I/O properly initialized
Linked ISA BUS at $0290
Linked Intel 8 Series SMBUS at $F040
Scanning ISA BUS at $0290...
DELL at $3E8 msg : Tested temps : 0 1 2 3 4 5 6
DELL at $3E8 msg : Tested fans : 0 1 2 3 4 5 6
DELL at $3E8 msg : Tested pwms : 0 1 2 3 4 5 6
Scanning Intel SMBus at $F040...
STTS2002 (ID=$0300) found on SMBus at $18
SMBus msg : 06:31:15.051 Unsuccessful SELB $FE to $18 on Intel
SMBus msg : 06:31:15.051 Unsuccessful SELB $FE to $18 on Intel
LM84 found on SMBus at $19
STTS2002 (ID=$0300) found on SMBus at $1A
Found Samsung SSD 840 EVO 120GB on AdvSMART
Found WDC WD10EAVS-00M4B0 on AdvSMART
Found WDC WD30EFRX-68EUZN0 on AdvSMART
Found WDC WD30EFRX-68EUZN0 on AdvSMART
INFO : SCSI DISABLED by user or because iaStorA.sys is installed
Found ACPI temperature
Found Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1225 v3 @ 3.20GHz
End of detection
Loaded 0 events

Issue History

Date Modified Username Field Change
2015-06-07 07:23 apg1980 New Issue
2015-06-07 07:23 apg1980 Status new => assigned
2015-06-07 07:23 apg1980 Assigned To => alfredo
2015-06-07 07:49 apg1980 File Added: 1.JPG
2015-06-07 07:49 apg1980 File Added: 2.JPG
2015-06-07 07:50 apg1980 File Added: 3.JPG
2015-06-07 08:02 apg1980 Note Added: 0007822