Almico's Bug Tracker

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0002339SpeedFanFan controlpublic2014-12-09 11:582019-02-02 17:31
Reportertom667 
Assigned Toalfredo 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusassignedResolutionopen 
PlatformWindowsOSWin7 x64OS Version
Product Version4.50 
Target VersionFixed in Version 
Summary0002339: No fan control with intel HECI on Q35/ICH9 mainboard w. Q9400 CPU
DescriptionI'm running an old server from Advantec with Q35 chipset and Q9400 Core2Quad CPU. In the beginning, Speedfan didn't display any fan speeds. I managed it to install the intel HECI driver "HECIx64.sys" V. 3.0.30.1086 for the intel Management Engine Interface. Now at least the CPU fan speed is shown (0001407:0004800 RPM). But I still can not influence this speed.

Looking to "Configure"->"Advanced"->"Chip" I can see "Intel QST 1.x at $0 on HECI" in the list, but not a newer version?!

Southbridge is intel ICH9
TagsNo tags attached.
Motherboard ModelAIMB-766
Video Card Model
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0007652)
tom667 (reporter)
2014-12-09 13:29

I also tried to enable "Intel AMT support" in the southbridge config in BIOS, but this made no difference.
(0008804)
johnkeo (reporter)
2019-01-15 18:04

thanks for the nice cool updates https://bit.ly/2RYyPpy [^]
(0008851)
AnnieBlack (reporter)
2019-02-02 17:31

I never thought I would say this but this site is almost as useful as my favorite https://www.essaymasters.co.uk/. [^] And I am a student, just so you know :) Thank you for posting!

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2014-12-09 11:58 tom667 New Issue
2014-12-09 11:58 tom667 Status new => assigned
2014-12-09 11:58 tom667 Assigned To => alfredo
2014-12-09 13:29 tom667 Note Added: 0007652
2019-01-15 18:04 johnkeo Note Added: 0008804
2019-02-02 17:31 AnnieBlack Note Added: 0008851


Copyright © 2000 - 2019 MantisBT Team
Time: 0.1152 seconds.
memory usage: 8,045 KB
Powered by Mantis Bugtracker